Architecture
Economic and administrative sciences
Sciences and Humanities
Engineering

Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11839/7501
Title: Propuesta para la implementación de un sistema de gestión de la inocuidad de los alimentos según la NTC ISO 22000:2018 en una panificadora
Other Titles: Proposal for the implementation of a Food Safety Management System according to NTC ISO 22000: 2018 in a bakery
Authors: Pedraza Reyes, Alejandra
Thesis advisor: Garzón Cortés, Giovanna del Pilar
License type: Atribución – No comercial
Keywords: Inocuidad alimentaria;Peligros en los alimentos;Food safety;Hazards in food;Tesis y disertaciones académicas
Issue Date: 12-Aug-2019
Publisher: Fundación Universidad de América
Resumen: Este trabajo tiene como objetivo crear una propuesta para la implementación de un Sistema de Gestión de Inocuidad Alimentaria (SGIA), para la Panificadora Dulce Sabor Ltda, con base en la NTC ISO 22000:2018. El desarrollo de la propuesta se realizó por el método de investigación inductiva, en donde se analizó el caso particular de la inocuidad de la Panificadora Dulce Sabor Ltda, por medio de herramientas y técnicas de investigación cualitativa y cuantitativa, con el fin de crear una guía para todas aquellas PyMES panaderas que quieran asegurar sus procesos.
Abstract: This work aims to create a proposal for the implementation of a Food Safety Management System (SGIA), for the Bakery Dulce Sabor Ltda, Based on the NTC ISO 22000: 2018. The development of the proposal was carried out by the inductive research method, where the particular case of the food safety of the Bakery was analyzed, by means of qualitative and quantitative research tools and techniques, in order to create a guide for all those bakery SMEs that want to ensure their processes.
URI: http://hdl.handle.net/20.500.11839/7501
Citation: APA 6th - Pedraza Reyes, A. (2019) Propuesta para la implementación de un sistema de gestión de la inocuidad de los alimentos según la NTC ISO 22000:2018 en una panificadora (Monografía). Fundación Universidad de América. Retrieved from http://hdl.handle.net/20.500.11839/7501
Appears in Collections:Trabajos de grado - Gerencia de la Calidad

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
261966-2019-II-GC.pdf2.13 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons Licence Creative Commons