Architecture
Economic and administrative sciences
- Economy
- Business Administration
- Statistics and Actuarial Sciences
- International Business
- Project Management Specialization
- Business Management Specialization
- ???jsp.home.menu-lumieres.ehuman???
- Occupational Health and Safety Management Specialization
- International Business and Economic Integration Specialization
- Master MBA Administration
- Master Degree in Human Talent Management
Sciences and Humanities
Engineering
- Industrial engineering
- Mechanical Engineering
- Petroleum engineering
- Chemical engineering
- Environmental engineering
- Energy Engineering
- Mechatronics Engineering
- Quality Management Specialization
- Environmental Management Specialization
- Master in Environmental Management for Competitiveness
- Master Degree in Comprehensive Quality and Productivity Management
- Reservoir Engineering Master
- Master in Advanced Hydrocarbon Recovery
Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.11839/8679
Title: | Evaluación para la obtención de almidón aprovechando los residuos de mango (Mangifera Indica L.) Para la producción de un biopolímero |
Other Titles: | Evaluation for the obtaining of starch taking advantage of mango residues (Mangifera Indica L.) For the production of a biopolymer |
Authors: | Pérez López, Andrés Felipe |
Thesis advisor: | Galindres Jiménez, Diana Madelen Murillo Acevedo, Yesid Sneider |
License type: | Atribución – No comercial |
Keywords: | Almidón;Biopolímero;Plastificante;Starch;Biopolymer;Plasticizer;Tesis y disertaciones académicas |
Issue Date: | 12-Aug-2021 |
Publisher: | Fundación Universidad de América |
Resumen: | El presente proyecto de investigación tiene como objetivo la producción de un biopolímero a partir de la extracción de almidón en los residuos del mango (Mangifera Indica L.). De esta manera se realizó una recopilación bibliográfica, donde se estudian las características y propiedades que tienen los biopolímeros, el almidón y el mango como materia prima. Además, se presenta información fundamental relacionada con la formación de un biopolímero a partir de almidón de mango. Una vez recopilada toda la información, se identifica la metodología, parámetros y variables más importantes para el proceso de extracción de almidón. |
Abstract: | The present research project aims to produce a biopolymer from the extraction of starch in mango (Mangifera Indica L.) residues. In this way, a bibliographic compilation was made, where the characteristics and properties of biopolymers, starch and mango as raw material are studied. In addition, key information related to the formation of a biopolymer from mango starch is presented. Once all the information has been collected, the most important methodology, parameters and variables for the starch extraction process are identified. |
URI: | https://hdl.handle.net/20.500.11839/8679 |
Citation: | APA 7th - Pérez López, A. F. (2021) Evaluación para la obtención de almidón aprovechando los residuos de mango (Mangifera Indica L.) Para la producción de un biopolímero. [Trabajo de grado, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/8679 |
Appears in Collections: | Trabajos de grado - Ingeniería Química |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
6142361-2021-2-IQ.pdf | 4.73 MB | Adobe PDF | View/Open | |
CARTA DE CESIÓN DE DERECHOS Y AUTORIZACIÓN PARA PUBLICACIÓN.pdf Access Restricted | 157.97 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |