Architecture
Economic and administrative sciences
Sciences and Humanities
Engineering

Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11839/8679
Title: Evaluación para la obtención de almidón aprovechando los residuos de mango (Mangifera Indica L.) Para la producción de un biopolímero
Other Titles: Evaluation for the obtaining of starch taking advantage of mango residues (Mangifera Indica L.) For the production of a biopolymer
Authors: Pérez López, Andrés Felipe
Thesis advisor: Galindres Jiménez, Diana Madelen
Murillo Acevedo, Yesid Sneider
License type: Atribución – No comercial
Keywords: Almidón;Biopolímero;Plastificante;Starch;Biopolymer;Plasticizer;Tesis y disertaciones académicas
Issue Date: 12-Aug-2021
Publisher: Fundación Universidad de América
Resumen: El presente proyecto de investigación tiene como objetivo la producción de un biopolímero a partir de la extracción de almidón en los residuos del mango (Mangifera Indica L.). De esta manera se realizó una recopilación bibliográfica, donde se estudian las características y propiedades que tienen los biopolímeros, el almidón y el mango como materia prima. Además, se presenta información fundamental relacionada con la formación de un biopolímero a partir de almidón de mango. Una vez recopilada toda la información, se identifica la metodología, parámetros y variables más importantes para el proceso de extracción de almidón.
Abstract: The present research project aims to produce a biopolymer from the extraction of starch in mango (Mangifera Indica L.) residues. In this way, a bibliographic compilation was made, where the characteristics and properties of biopolymers, starch and mango as raw material are studied. In addition, key information related to the formation of a biopolymer from mango starch is presented. Once all the information has been collected, the most important methodology, parameters and variables for the starch extraction process are identified.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.11839/8679
Citation: APA 7th - Pérez López, A. F. (2021) Evaluación para la obtención de almidón aprovechando los residuos de mango (Mangifera Indica L.) Para la producción de un biopolímero. [Trabajo de grado, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/8679
Appears in Collections:Trabajos de grado - Ingeniería Química

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6142361-2021-2-IQ.pdf4.73 MBAdobe PDFView/Open
CARTA DE CESIÓN DE DERECHOS Y AUTORIZACIÓN PARA PUBLICACIÓN.pdf
Access Restricted
157.97 kBAdobe PDFView/Open    Request a copy


This item is licensed under a Creative Commons Licence Creative Commons