Architecture
Economic and administrative sciences
- Economy
- Business Administration
- Statistics and Actuarial Sciences
- International Business
- Project Management Specialization
- Business Management Specialization
- ???jsp.home.menu-lumieres.ehuman???
- Occupational Health and Safety Management Specialization
- International Business and Economic Integration Specialization
- Master MBA Administration
- Master Degree in Human Talent Management
Sciences and Humanities
Engineering
- Industrial engineering
- Mechanical Engineering
- Petroleum engineering
- Chemical engineering
- Environmental engineering
- Energy Engineering
- Mechatronics Engineering
- Quality Management Specialization
- Environmental Management Specialization
- Master in Environmental Management for Competitiveness
- Master Degree in Comprehensive Quality and Productivity Management
- Reservoir Engineering Master
- Master in Advanced Hydrocarbon Recovery
Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.11839/8191
Title: | Propuesta para la elaboración de un gel antibacterial con base en las hojas de Moringa oleifera Lam. (Moringaceae) cultivada en Colombia |
Other Titles: | Proposal for the elaboration of an antibacterial gel based on leaves of Moringa oleifera Lam. (Moringaceae) cultivated in Colombia |
Authors: | Oviedo Farfan, Karenn Tatiana Escobar Bello, María Lucia |
Thesis advisor: | Moreno Murillo, Bárbara de las Mercedes |
License type: | Atribución – No comercial – Compartir igual |
Keywords: | Actividad antibacterial;Gel antibacterial;Moringa oleifera;Antibacterial activity;Antibacterial gel;Moringa oleifera;Tesis y disertaciones académicas |
Issue Date: | 27-Oct-2020 |
Publisher: | Fundación Universidad de América |
Resumen: | Esta propuesta tiene como fin elaborar un proceso para la producción de un gel antibacterial con base en las hojas de la Moringa oleifera Lam. (Moringaceae), conocida comúnmente como “moringa”, la cual es una especie introducida en Colombia como material forrajero proveniente de la India. A tal fin, se recolectó una muestra en la vereda Mortiño del Municipio de Carmen de Apicalá, Tolima (Colombia). La parte experimental se desarrolló en el laboratorio del grupo de investigación Productos Naturales Vegetales Bioactivos y Química Ecológica, clasificado C en Colciencias código COL050131 de la Facultad de Ciencias de la Universidad Nacional de Colombia sede Bogotá. |
Abstract: | The main goal of this project is doing a proposal for the elaboration of an antibacterial gel based on leaves of Moringa oleifera Lam. (Moringaceae), commonly known as “moringa”, introduced in Colombia from India as forage material. For this, the plant material was collected in the Mortiño village of the Municipality of Carmen de Apicalá, Tolima (Colombia). Experimental work was development at the research group Productos Naturales Vegetales Bioactivos y Química Ecológica, classified C in Colciencias code COL050131 from the Facultad de Ciencias of Universidad Nacional de Colombia sede Bogotá. |
URI: | https://hdl.handle.net/20.500.11839/8191 |
Citation: | APA 7th - Oviedo Farfan, K. T. y Escobar Bello, M. L. (2020) Propuesta para la elaboración de un gel antibacterial con base en las hojas de Moringa oleifera Lam. (Moringaceae) cultivada en Colombia. [Trabajo de grado, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/8191 |
Appears in Collections: | Trabajos de grado - Ingeniería Química |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
6142354-2020-2-IQ.pdf | 3.35 MB | Adobe PDF | View/Open | |
CARTA DE CESIÓN DE DERECHOS Y AUTORIZACIÓN PARA PUBLICACIÓN.pdf Access Restricted | 281.75 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |