Architecture
Economic and administrative sciences
- Economy
- Business Administration
- Statistics and Actuarial Sciences
- International Business
- Project Management Specialization
- Business Management Specialization
- ???jsp.home.menu-lumieres.ehuman???
- Occupational Health and Safety Management Specialization
- International Business and Economic Integration Specialization
- Master MBA Administration
- Master Degree in Human Talent Management
Sciences and Humanities
Engineering
- Industrial engineering
- Mechanical Engineering
- Petroleum engineering
- Chemical engineering
- Environmental engineering
- Energy Engineering
- Mechatronics Engineering
- Quality Management Specialization
- Environmental Management Specialization
- Master in Environmental Management for Competitiveness
- Master Degree in Comprehensive Quality and Productivity Management
- Reservoir Engineering Master
- Master in Advanced Hydrocarbon Recovery
Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.11839/7846
Title: | Propuesta para la reducción de residuos sólidos no reciclables en cadenas de restaurantes de comidas rápidas |
Other Titles: | Proposal for reduction of solid waste not recyclable in chains of fast food restaurants |
Authors: | Poveda Heredia, Tomas Enrique |
Thesis advisor: | Álvarez Díaz, Jimmy Edgard |
License type: | Atribución – No comercial – Sin Derivar |
Keywords: | Cadenas de comidas rápidas;Impacto ambiental;Residuo sólido no reciclable;Fast food chains;Impacto ambiental;Non-recyclable solid waste;Tesis y disertaciones académicas |
Issue Date: | 11-Feb-2020 |
Publisher: | Fundación Universidad de América |
Resumen: | El siguiente trabajo describió la problemática de los embalajes que vive el mundo, centrándose principalmente en Colombia. Se definió la importancia que tienen estos materiales para las cadenas de comidas rápidas y la gran problemática ambiental que han generado a lo largo de su uso en la historia. Al mismo tiempo, se recolectaron cifras y datos de la producción, contaminación e impactos que generan. Igualmente, se analizó todo el mercado que mueven los embalajes y se reunió información sobre las iniciativas que han realizado las cadenas de comidas rápidas en busca de la disminución del impacto que sus embalajes generan. Finalmente, de acuerdo con toda la bibliografía recolectada, se buscaron diferentes soluciones viables y factibles para disminuir el uso de los embalajes en los restaurantes de las cadenas de comidas rápidas y mediante el software Super Decisions se determinó la mejor alternativa para solucionar esta problemática. |
Abstract: | The following work describes the current situation in the world, focusing mainly on Colombia, with the problem of packaging, defining the importance that these have for fast food chains and the great environmental problems they have generated throughout their history. At the same time, figures and data of the production, of the pollution and impacts they generate and of the entire market that move the packaging are collected, in the same way, information is gathered on the initiatives that have been carried out by the fast food chains in search of the reduction of the impact that the packaging caused. Finally, according to all the collected bibliography, look for different viable and feasible solutions to reduce the use of packaging in the restaurants of fast food chains and using the Super Decisions software the best alternative for this problem was determined. |
URI: | https://hdl.handle.net/20.500.11839/7846 |
Citation: | APA 7th - Poveda Heredia, T. E. (2020) Propuesta para la reducción de residuos sólidos no reciclables en cadenas de restaurantes de comidas rápidas [Monografía, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/7846 |
Appears in Collections: | Trabajos de grado - Gestión Ambiental |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
474075-2020-I-GA.pdf | 3.22 MB | Adobe PDF | View/Open | |
CARTA DE CESIÓN DE DERECHOS Y AUTORIZACIÓN PARA PUBLICACIÓN.pdf Access Restricted | 1.8 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |