Architecture
Economic and administrative sciences
- Economy
- Business Administration
- Statistics and Actuarial Sciences
- International Business
- Project Management Specialization
- Business Management Specialization
- ???jsp.home.menu-lumieres.ehuman???
- Occupational Health and Safety Management Specialization
- International Business and Economic Integration Specialization
- Master MBA Administration
- Master Degree in Human Talent Management
Sciences and Humanities
Engineering
- Industrial engineering
- Mechanical Engineering
- Petroleum engineering
- Chemical engineering
- Environmental engineering
- Energy Engineering
- Mechatronics Engineering
- Quality Management Specialization
- Environmental Management Specialization
- Master in Environmental Management for Competitiveness
- Master Degree in Comprehensive Quality and Productivity Management
- Reservoir Engineering Master
- Master in Advanced Hydrocarbon Recovery
Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.11839/7067
Title: | Diseño de un modelo de dirección, planeación y control de gestión para los establecimientos comerciales dedicados a la venta de abarrotes y lichigo. caso: autoservicio Merk Offer |
Authors: | León Barragan, Andrés Felipe |
Thesis advisor: | Vargas Barrera, Rafael |
License type: | Atribución – No comercial – Sin Derivar |
Keywords: | Dirección estratégica;Entidades comerciales;Modelo de dirección;Business entities;Management models;Strategic direction;Tesis y disertaciones académicas |
Issue Date: | 17-Mar-2017 |
Publisher: | Fundación Universidad de América |
Resumen: | El presente documento tiene como propósito ayudar y comprender de manera detallada la gestión realiza en las principales actividades del Autoservicio Merk Offer, esto mediante un modelo de dirección, planeación y control que adopte de manera integral todos los procedimientos que se deben realizar para administrar la entidad. Para lograr lo anterior, en primera instancia se requiere el reconocimiento de la entidad comercial, los tipos de superficies, los modelos de distribución y las formas de atención al público, haciendo énfasis en las tiendas de barrio, minimercados y supermercados |
Abstract: | The purpose of this document is to help and understand in detail the management carried out in the main activities of the Autoservicio Merk Offer, through a management, planning and control model that comprehensively adopts all the procedures that must be performed to manage the entity. . To achieve the above, in the first instance requires the recognition of the commercial entity, the types of surfaces, distribution models and forms of customer service, emphasizing neighborhood stores, mini markets and supermarkets |
URI: | http://hdl.handle.net/20.500.11839/7067 |
Citation: | APA 6th - León Barragan, A. F. (2017) Diseño de un modelo de dirección, planeación y control de gestión para los establecimientos comerciales dedicados a la venta de abarrotes y lichigo. caso: autoservicio Merk Offer (Monografía). Fundación Universidad de América. Retrieved from http://hdl.handle.net/20.500.11839/7067 |
Appears in Collections: | Trabajos de grado - Gerencia de Empresas |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
288389-2017-I-GE.pdf | 2.51 MB | Adobe PDF | View/Open |