Architecture
Economic and administrative sciences
Sciences and Humanities
Engineering

Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11839/8998
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorBernal Granados, María Angélica-
dc.contributor.authorGarcía Quintero, Santiago Enrique-
dc.date.accessioned2022-11-17T14:03:31Z-
dc.date.available2022-11-17T14:03:31Z-
dc.date.issued2022-08-19-
dc.identifier.citationAPA 7th - García Quintero, S. E. (2022) Modelo de ocupación agropecuario sostenible en áreas rurales de la zona Andina. [Investigación - Creación, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/8998-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11839/8998-
dc.descriptionThe reality of the rural sector in Colombia reflects a clear disparity between decent living conditions between the countryside and the cities, there are multiple causes of such inequality: violence, poverty, corruption, armed conflict, etc. We observe among so many adversities that the conditions of soil productivity are being wasted, only 7 million hectares with agricultural vocation of 22 million possible are used to produce food and the % of these 7 million hectares that are destined for livestock use exceeds 80 %, In this way it is necessary to establish different occupation parameters to guarantee conditions of sustainability and productivity that allow the agricultural producer to be more productive in less space to diversify the productive possibilities in the recovered area, recover and safeguard the destroyed ecosystems and establish better living conditions and bridge the gap between the cities and the countryside.spa
dc.description.abstractLa realidad del sector rural en Colombia refleja una disparidad clara entre las condiciones de vida digna entre el campo y las ciudades, son múltiples las causas de dicha desigualdad violencia, pobreza, corrupción, conflicto armado, etc. Observamos entre tantas adversidades que le las condiciones de productividad del suelo se está desaprovechando solo 7 millones de hectáreas con vocación agrícola de 22 millones posibles se utilizan para producir alimentos y el % de estas 7 millones de hectáreas que se destinan para uso pecuario supera el 80%, De esta manera se hace necesario establecer unos parámetros de ocupación diferentes para garantizar así condiciones de sostenibilidad y productividad que le permitan al productor agropecuario ser más productiva en menos espacio para diversificar en el área recuperada las posibilidades productivas, recuperar y salvaguardar los ecosistemas destruidos y establecer unas mejores condiciones de vida y acortar la brecha entre las ciudades y el campo.spa
dc.language.isoesspa
dc.publisherFundación Universidad de Américaspa
dc.rightsAtribución – No comercialspa
dc.subjectCalidad de vidaspa
dc.subjectSector ruralspa
dc.subjectVocación agrícolaspa
dc.subjectQuality of lifespa
dc.subjectRural sectorspa
dc.subjectAgricultural vocationspa
dc.titleModelo de ocupación agropecuario sostenible en áreas rurales de la zona Andinaspa
dc.title.alternativeSustainable agricultural occupation model in rural areas of the Andean zonespa
dc.typebachelorThesisspa
dc.publisher.programUrbano-Arquitectónico-
Appears in Collections:Investigación + Creación - Arquitectura

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1131356-2022-2-AR.pdf6.65 MBAdobe PDFView/Open
CARTA DE CESIÓN DE DERECHOS Y AUTORIZACIÓN PARA PUBLICACIÓN.pdf
Access Restricted
1.33 MBAdobe PDFView/Open    Request a copy


This item is licensed under a Creative Commons Licence Creative Commons