Architecture
Economic and administrative sciences
Sciences and Humanities
Engineering

Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11839/8969
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorArias Niño, María Jimena-
dc.contributor.advisorRamírez Marín, Iván-
dc.contributor.authorMéndez Guerrero, Nicolle Dayana-
dc.contributor.authorRamírez Quintero, Yeimi Carolina-
dc.date.accessioned2022-10-06T13:31:59Z-
dc.date.available2022-10-06T13:31:59Z-
dc.date.issued2022-08-16-
dc.identifier.citationAPA 7th - Méndez Guerrero, N. D. y Ramírez Quintero, Y. C. (2022) Guatila bajo la ruana. [Informe de emprendimiento, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/8969-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11839/8969-
dc.descriptionGuatila bajo la Ruana is the materialized construction of an entire sustainable culture, where guatila is promoted through the dissemination of its knowledge and its transformation into healthy food products with possible future projections towards other industries. This business idea seeks to redefine the possibilities of the Colombian food market, through the development of foodstuffs that satisfy value needs of consumers, and the construction of alliances with farmers and associations in the country that are interested in the cultivation of guatila, a project premium. Likewise, it is intended to generate the least amount of waste possible in the production process, in order to guarantee a social, economic and environmental balance, which contributes to the fulfillment of the globally established sustainable development objectives.spa
dc.description.abstractGuatila bajo la Ruana es la construcción materializada de toda una cultura sostenible, donde se promueve la guatila a través de la divulgación de su conocimiento y de su transformación a productos alimentarios saludables con posibles proyecciones futuras hacia otras industrias. Esta idea de negocio busca redefinir las posibilidades del mercado alimentario colombiano, mediante el desarrollo de comestibles, que satisfagan necesidades de valor en los consumidores, y la construcción de alianzas con campesinos y agremiaciones del país que presenten interés en el cultivo de la guatila, materia prima del proyecto. Así mismo, se pretende generar en el proceso de producción la menor cantidad de residuos posible, con el fin de garantizar un equilibrio social, económico y ambiental, que aporte al cumplimiento de los objetivos de desarrollo sostenible mundialmente establecidos.spa
dc.language.isoesspa
dc.publisherFundación Universidad de Américaspa
dc.rightsAtribución – No comercial – Sin Derivarspa
dc.subjectEmprendimientospa
dc.subjectGuatilaspa
dc.subjectSostenibilidadspa
dc.subjectEntrepreneurshipspa
dc.subjectGuatilaspa
dc.subjectSustainabilityspa
dc.titleGuatila bajo la ruanaspa
dc.typeLearning Objectspa
dc.publisher.programEmprendimiento Innovador y Sostenible-
Appears in Collections:Informes de Emprendimiento - Ingeniería Química

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6171072-2022-2-IQ-Informe ejecutivo.pdf3.6 MBAdobe PDFView/Open
6171072-2022-2-IQ-Prospecto técnico.pdf525.2 kBAdobe PDFView/Open
6171072-2022-2-IQ-Anexo 1.pdf53.24 MBAdobe PDFView/Open
AUTORIZACIÓN PARA PUBLICACIÓN.pdf
Access Restricted
193.28 kBAdobe PDFView/Open    Request a copy


This item is licensed under a Creative Commons Licence Creative Commons