Architecture
Economic and administrative sciences
Sciences and Humanities
Engineering

Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11839/8366
Title: Propuesta del sistema de gestión de calidad en una charcuteria santanderena basado en los requisitos de la NTC ISO 9001:2015
Other Titles: Proposal for the quality management system in a santanderena charcuteria based on the requirements of NTC ISO 9001: 2015
Authors: Campiño Rosero, Paola Andrea
Thesis advisor: Álzate Ibáñez, Angélica María
License type: Atribución – No comercial
Keywords: Mejora organizacional;Sistema de gestión de calidad;Ventaja competitiva;Organizational improvement;Quality management system;Competitive advantage;Tesis y disertaciones académicas
Issue Date: 30-Oct-2020
Publisher: Fundación Universidad de América
Resumen: Concibiendo el Sistema de Gestión de Calidad (SGC) como una fuente de ventaja competitiva y de mejora organizacional, el presente trabajo tiene por objetivo desarrollar una propuesta de implementación de un Sistema de Gestión de Calidad bajo los requisitos de la NTC ISO 9001:2015 en la Charcutería Trágate ubicada en la ciudad de San Gil, Santander. Para ello se realiza un diagnóstico inicial del estado actual de la empresa frente al cumplimiento de los requisitos de la norma internacional, también se determinaron las condiciones externas e internas que pueden llegar a afectar los resultados previstos para el sistema de gestión de la calidad.
Abstract: Conceping the Quality Management System (GSC) as a source of competitive advantage and organizational improvement, this work aims to develop a proposal to implement a Quality Management System under the requirements of THE NTC ISO 9001:2015 in the Trágate Charcuterie located in the city of San Gil, Santander. To this end, an initial diagnosis of the current state of the company is carried out against compliance with the requirements of the international standard, and the external and internal conditions that may affect the expected results for the quality management system were also determined.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.11839/8366
Citation: APA 7th - Campiño Rosero, P. A. (2020) Propuesta del sistema de gestión de calidad en una charcuteria santanderena basado en los requisitos de la NTC ISO 9001:2015. [Trabajo de grado, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/8366
Appears in Collections:Trabajos de grado - Gerencia de la Calidad

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
271263-2020-III-GC.pdf1.51 MBAdobe PDFView/Open
CARTA DE CESIÓN DE DERECHOS Y AUTORIZACIÓN PARA PUBLICACIÓN.pdf
Access Restricted
1.29 MBAdobe PDFView/Open    Request a copy


This item is licensed under a Creative Commons Licence Creative Commons