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Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11839/8314
Title: Evaluación de la producción de Vodka artesanal "La Destilería" haciendo uso de Passiflora edulis (Maracuyá) como fruta adicional
Other Titles: Evaluation of the production of handcrafted vodka " La Destilería" making use of Passiflora edulis (passion fruit) as additional fruit
Authors: Chamorro Tovar, Diego Julián
Thesis advisor: Cárdenas Romay, Dany José
License type: Atribución – No comercial
Keywords: Propiedades organolépticas;Tratamiento térmico;Vodka artesanal;Organoleptic properties;Heat treatment;Artisan vodka;Tesis y disertaciones académicas
Issue Date: 15-Feb-2021
Publisher: Fundación Universidad de América
Resumen: En el presente proyecto de investigación se evaluó la adición de maracuyá (Passiflora edulis), como materia prima a incorporar en el proceso de producción del vodka artesanal “La Destilería” con el fin de darle al licor un valor agregado sin dejar de lado las características base del vodka. Para ello se establece un previo tratamiento térmico al fruto buscando no afectar de forma negativa sus propiedades organolépticas; se efectúan diferentes experimentos (2) para establecer cuál es la mejor etapa para la adición del fruto (maceración o fermentación), dando como resultado la fermentación, gracias a una prueba sensorial y encuesta realizada a personas del común.
Abstract: In this research project, the addition of passion fruit (Passiflora edulis) was evaluated as a raw material to be incorporated in the production process of artisanal vodka "La Destilería" in order to give the liquor added value without neglecting the characteristics vodka base. For this, a previous heat treatment is established for the fruit, seeking not to negatively affect its organoleptic properties; Different experiments are carried out (2) to establish which is the best stage for the addition of the fruit (maceration or fermentation), resulting in fermentation, thanks to a sensory test and survey carried out among ordinary people.
URI: https://hdl.handle.net/20.500.11839/8314
Citation: APA 7th - Chamorro Tovar, D. J. (2021) Evaluación de la producción de Vodka artesanal "La Destilería" haciendo uso de Passiflora edulis (Maracuyá) como fruta adicional. [Trabajo de grado, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/8314
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