Engineering
Advanced Education

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.11839/7011
Title: Plan de integración de los sistemas de gestión de la inocuidad y de ambiental en una pyme del sector de alimentos
Authors: Tenjo Urquijo, Andrea Paola
Thesis advisor: Alzate Ibáñez, Angélica María
License type: Atribución – No comercial – Sin Derivar
Keywords: Impactos ambientales;Industria alimentaria;Sistema integrado de gestión;Environmental impacts;Food industry;Integrated management system;Tesis y disertaciones académicas
Issue Date: 11-Aug-2017
Publisher: Fundación Universidad de América
Resumen: En este trabajo de grado se presenta la etapa de planificación de un sistema integrado de gestión basado en las normas ISO 22000:2005 e ISO 14001:2015 de una pyme del sector alimentos, la empresa caso de estudio es una microempresa familiar de embutidos cárnicos con más de 20 años de experiencia, ubicada en la ciudad de Bogotá D.C. Actualmente no cuenta con una certificación en estándares de calidad que le generen una ventaja competitiva en el mercado e incursionar en las grandes cadenas a nivel nacional.
Abstract: In this degree project, the planning stage of an integrated management system based on the ISO 22000: 2005 and ISO 14001: 2015 standards of an SME of the food sector is presented, the case study company is a family micro-enterprise of meat sausages with More than 20 years of experience, located in the city of Bogotá DC Currently, it does not have a certification in quality standards that will generate a competitive advantage in the market and venture into large chains nationwide.
URI: http://hdl.handle.net/20.500.11839/7011
Citation: APA 6th - Tenjo Urquijo, A. P. (2017) Plan de integración de los sistemas de gestión de la inocuidad y de ambiental en una pyme del sector de alimentos (Monografía). Fundación Universidad de América. Retrieved from http://hdl.handle.net/20.500.11839/7011
Appears in Collections:Trabajos de grado - Gerencia de la Calidad

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5102507-2017-II-GC.pdf965.47 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons Licence Creative Commons