Architecture
Economic and administrative sciences
Sciences and Humanities
Engineering

Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11839/9611
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorFlórez Castaño, Esteban Felipe-
dc.contributor.authorGarcía Herreros, Juanita Pastrana-
dc.contributor.authorGarcía Rincón, Karen Lorena-
dc.date.accessioned2024-09-26T17:25:53Z-
dc.date.available2024-09-26T17:25:53Z-
dc.date.issued2024-07-22-
dc.identifier.citationAPA 7th - Flórez Castaño, E. F., García Herreros, J. P. y García Rincón, K. L. (2024) Plan de negocio shokolade. [Informe de emprendimiento, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/9611-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11839/9611-
dc.descriptionThis degree project focuses on the development and analysis for the creation of a chocolate and chocolate bar enterprise, whose distinctive value proposition is transparency in the ingredients used. Immersing yourself in the world of cocoa, discovering new ingredients, sustainable practices and presentations to meet current market demand. This, mainly demarcated because chocolate turns out to be one of the most popular and traditionally desired products by the food industry, representing a significant part and an attractive business possibility thanks to its versatility, variety of flavors and visual appeal. In a market increasingly concerned about the quality and origin of food, this project seeks to satisfy demanding consumers who value the clarity and honesty of the information and origin of the products. The development of a business model that prioritizes total transparency is addressed, from the selection of raw materials to the final production of the product. Aspects stand out such as the use of cocoa of ethical and sustainable origin, the minimization of artificial additives and the guarantee of clean and responsible processes. The proposal is based on a clear and accessible communication strategy, through detailed labeling that allows consumers to know each of the ingredients in the chocolates informative campaigns that educate the consumer about the benefits and characteristics of the ingredients used, linked to good marketing and distribution practices to position the brand in the market.spa
dc.description.abstractEl presente proyecto de grado se enfoca en el desarrollo y análisis para la creación de un emprendimiento de bombones y tabletas de chocolate, cuya propuesta de valor distintiva es la transparencia en los ingredientes utilizados. Sumergiéndose en el mundo del cacao, descubriendo nuevos ingredientes, prácticas sostenibles y presentaciones para satisfacer la demanda del mercado actual. Esto, principalmente demarcado porque el chocolate resulta ser uno de los productos más populares y tradicionalmente apetecidos por la industria alimentaria, representando una parte significativa y una atractiva posibilidad de negocio gracias a su versatilidad, variedad de sabores y atractivo visual. En un mercado cada vez más preocupado por la calidad y la procedencia de los alimentos, este proyecto busca satisfacer a los consumidores exigentes que valoran la claridad y honestidad de la información y origen de los productos. Se aborda el desarrollo de un modelo de negocio que prioriza la transparencia total, desde la selección de materias primas hasta la elaboración final del producto. Se destacan aspectos como la utilización de cacao de origen ético y sostenible, la minimización de aditivos artificiales y la garantía de procesos limpios y responsables. La propuesta se fundamenta en una estrategia de comunicación clara y accesible, mediante el etiquetado detallado que permita a los consumidores conocer cada uno de los ingredientes de los bombones y tabletas de chocolate; campañas informativas que educan al consumidor sobre los beneficios y características de los ingredientes utilizados, esto ligado a las buenas prácticas de marketing y distribución para posicionar la marca en el mercado.spa
dc.language.isoesspa
dc.publisherFundación Universidad de Américaspa
dc.rightsAtribución – No comercialspa
dc.subjectModelo de negociospa
dc.subjectPrácticas sosteniblesspa
dc.subjectTransparencia en ingredientesspa
dc.subjectBusiness modelspa
dc.subjectSustainable practicesspa
dc.subjectTransparency in ingredientsspa
dc.titlePlan de negocio shokoladespa
dc.title.alternativeShokolade business planspa
dc.typeOtherspa
dc.contributor.advisordocentenoinvAreiza Padilla, Jose Andres-
Appears in Collections:Informes de Emprendimiento - Negocios internacionales

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9201118-2024-2-NI.pdf
Access Restricted
1.89 MBAdobe PDFView/Open    Request a copy
AUTORIZACIÓN PARA PUBLICACIÓN.pdf
Access Restricted
1.31 MBAdobe PDFView/Open    Request a copy


This item is licensed under a Creative Commons Licence Creative Commons