Architecture
Economic and administrative sciences
- Economy
- Business Administration
- Statistics and Actuarial Sciences
- International Business
- Project Management Specialization
- Business Management Specialization
- ???jsp.home.menu-lumieres.ehuman???
- Occupational Health and Safety Management Specialization
- International Business and Economic Integration Specialization
- Master MBA Administration
- Master Degree in Human Talent Management
Sciences and Humanities
Engineering
- Industrial engineering
- Mechanical Engineering
- Petroleum engineering
- Chemical engineering
- Environmental engineering
- Energy Engineering
- Mechatronics Engineering
- Quality Management Specialization
- Environmental Management Specialization
- Master in Environmental Management for Competitiveness
- Master Degree in Comprehensive Quality and Productivity Management
- Reservoir Engineering Master
- Master in Advanced Hydrocarbon Recovery
Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.11839/8305
Title: | Evaluación de la extracción de pigmentos vegetales como la antocianina a partir de diferentes frutos silvestres para uso alimenticio |
Other Titles: | Evaluation of the extraction of vegetable pigments such as antocianin from different wild fruits for food use |
Authors: | Cubillos Castañeda, Laura Natalia Pava Mora, Lili Yineth |
Thesis advisor: | Triviño Rodríguez, David |
License type: | Atribución – No comercial |
Keywords: | Evaluación de la extracción;Frutos silvestres;Pigmentos vegetales;Extraction evaluation;Wild fruits;Plant pigments;Tesis y disertaciones académicas |
Issue Date: | 12-Feb-2021 |
Publisher: | Fundación Universidad de América |
Resumen: | En este trabajo se realiza un estudio teórico de la extracción de colorantes a partir de frutos silvestres, para esto se lleva a cabo una investigación de la normatividad colombiana y extranjera respecto a estos aditivos. Además se realiza una búsqueda de los mejores métodos de extracción, siendo la extracción por microondas el método el que da el mejor rendimiento. Posteriormente, se desarrolla una búsqueda de las condiciones optimas en distintos alimentos en los cuales cumple su aplicabilidad y finalmente, se realiza una propuesta de diseño de extracción de colorante a escala industrial tomando como materia prima el agraz (fruto silvestre) |
Abstract: | In this work a theoretical study of the extraction of colorants from wild fruits is carried out, for this an investigation of the Colombian and foreign regulations regarding these additives is carried out. In addition, a search for the best extraction methods is carried out, with microwave extraction being the method that gives the best performance. Subsequently, a search is developed for the optimal conditions in different foods in which it meets its applicability and finally, a design proposal is made for the extraction of colorant on an industrial scale, taking as raw material the agraz (wild fruit) |
URI: | https://hdl.handle.net/20.500.11839/8305 |
Citation: | APA 7th - Cubillos Castañeda, L. N. y Pava Mora, L. Y. (2021) Evaluación de la extracción de pigmentos vegetales como la antocianina a partir de diferentes frutos silvestres para uso alimenticio. [Trabajo de grado, Fundación Universidad de América] Repositorio Institucional Lumieres. https://hdl.handle.net/20.500.11839/8305 |
Appears in Collections: | Trabajos de grado - Ingeniería Química |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
6161726-2021-1-IQ.pdf | 3.75 MB | Adobe PDF | View/Open | |
CARTA DE CESIÓN DE DERECHOS Y AUTORIZACIÓN PARA PUBLICACIÓN.pdf Access Restricted | 166.88 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |