Architecture
Economic and administrative sciences
Sciences and Humanities
Engineering

Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11839/6306
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorRodríguez-Perdomo, Diana Rocío-
dc.date.accessioned2017-12-07T21:09:54Z-
dc.date.available2017-12-07T21:09:54Z-
dc.date.issued2014-12-05-
dc.identifier.citationAPA 6th - Rodríguez-Perdomo, D. R. (2014). Análisis del proceso de cultivo y rehabilitación de cacao en un resguardo indígena para implementar los principios de biocomercio. Questionar: Investigación Específica. 2(1), 147-155 Retrieved from http://hdl.handle.net/20.500.11839/6306-
dc.identifier.issn23461098-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11839/6306-
dc.descriptionThe article gathered the principal factors studied and evaluated by the author to analyze the cocoa production process carried out by the indigenous of Motilón-Barí indigenous reservation, in light of the seven principles of Bio Trade, aimed at helping this communities with conservation practices and sustainable use in their agricultural practices. Each of the seven principles was studied, identifying the way used to promote the biodiversity conservation through its sustainable commercial use and assessing the contribution to obtain food and incomes for the small producers located at that poverty area.es_CO
dc.description.abstractEl artículo condensó los principales factores estudiados y evaluados por el autor para analizar el proceso de producción de cacao llevado a cabo por los indígenas del resguardo Motilón-Bari, a la luz de los siete principios del Biocomercio, orientados a ayudar a estas comunidades con prácticas de conservación y uso sostenible en sus actividades agrícolas. Se estudió cada uno de los siete principios, identificando la forma empleada para promover la conservación de la biodiversidad a través de su uso comercial sostenible y evaluando el aporte como fuente de alimentos e ingresos para los pequeños productores ubicados en esa zona de pobreza.es_CO
dc.language.isoeses_CO
dc.publisherEdiciones Universidad de Américaes_CO
dc.rightsAtribución – No comercial – Sin Derivares_CO
dc.subjectCultivoes_CO
dc.subjectBiocomercioes_CO
dc.subjectCadena de producciónes_CO
dc.subjectFarminges_CO
dc.subjectBio tradees_CO
dc.subjectProduction chaines_CO
dc.titleAnálisis del proceso de cultivo y rehabilitación de cacao en un resguardo indígena para implementar los principios de biocomercioes_CO
dc.typeArticlees_CO
Appears in Collections:Artículos de Revistas Institucionales - Gestión Ambiental
Artículos de Revistas Institucionales - Grupo Centro de Investigación en Competitividad de las Organizaciones
D. Año 2014 Vol.2 No.1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
COL0082009-2014-2-1-GA.pdf787.26 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons Licence Creative Commons