Engineering
Advanced Education

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.11839/6233
Title: Desarrollo de un producto bioactivo partiendo de extractos vegetales de especies Alto Andinas.
Authors: Dueñas Flórez, Jessica Tatiana
Thesis advisor: Corzo Barragán, Diana Carolina
License type: Atribución – No comercial
Keywords: Extractos vegetales;Gel sanitizante;Toxicidad;Vegetable extracts;Sanitizing gel;Toxicity;Tesis y disertaciones académicas
Issue Date: 9-May-2017
Publisher: Fundación Universidad de América
Resumen: Se desarrolló un gel sanitizante antibacterial evaluando la actividad antibacteriana y la toxicidad de extractos vegetales de diferentes tejidos de tres especies vegetales Alto Andinas que son el canelo de páramo (Drimys granadensis L.f), el Poleo arbustivo (Lippia turbinata Griseb) y la Valeriana (Valeriana triphylla Kunth), con el objetivo de formular un producto cuyas propiedades antibacterianas fueran otorgadas por la especie vegetal y no por un producto de síntesis química.
Abstract: An antibacterial sanitizing gel was developed evaluating the antibacterial activity and toxicity of different tissues of three species Alto andinas, Canelo de páramo (Drimys granadensis L.f), Poleo (Lippia turbinata Griseb) and Valeriana (Valeriana triphylla Kunth), with the goal of formulate a product whose antibacterials properties were granten by the plants and not for a chemical synthesis product.
URI: http://hdl.handle.net/20.500.11839/6233
Appears in Collections:Trabajos de grado - Ingeniería Química

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6121964-2017-1-IQ.pdf4.76 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons Licence Creative Commons